COVID-19: Crveni križ objavio upute za starije, ali i sve one koji im žele pomoći

 
 

Koje aktivnosti vam nudimo?


Osim u Splitu, Kaštelima i Solinu projektne aktivnosti socijalnog uključivanja odvijati će se i u Podstrani te na širem području Solina u općinama Muć, Dugopolje i Klis. Projektnim aktivnostima planirano je uključivanje 300 umirovljenika koji će na razne načine dobiti besplatne usluge i podršku kroz lokalne programe aktivnog starenja. Cilj projekta je utjecati na povećanje socijalne uključenosti a time i kvalitete života umirovljenika na širem području Splita.

HRVATSKI Crveni križ objavio je upute za siguran način obilaska i primanja pomoći za starije i nemoćne osobe, koje ne bi trebale izlaziti i izlagati se opasnosti od zaraze koronavirusom.

"Hrvatski Crveni križ i 131 društvo Crvenog križa redovito obilaze stare i nemoćne osobe koje same ne mogu doći do osnovnih životnih potrepština. Svi oni koji trebaju pomoć, a nisu obuhvaćeni programom Pomoći u kući, mogu kontaktirati najbliže društvo Crvenoga križa.

S obzirom na brojne građane koji se zbog epidemije koronavirusa samoorganiziraju kako bi pružili pomoć starijim i nemoćnim osobama te onima koji su zbog kroničnih bolesti u većem riziku, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite izradili smo dva letka.

Jedan je letak namijenjen osobama koje žele pružiti pomoć te daje upute kako to učiniti na siguran način.

17324f5f 8b3d 43e3 875b dce1bc3f8f1f

Drugi je letak namijenjen starijim i nemoćnim osobama koje će, tijekom epidemije koronavirusa, primiti pomoć volontera", priopćili su.

a54e9eb5 8b8f 49fe aa22 2e70d21b8ebd

Izvor: index.hr