COVID-19: Dani preventive 2020 NZJZ

U Splitsko -dalmatinskoj županiji ostvaruju se i nadalje javno zdravstveni projekti iz područja zdravlja senzibilizirajući stručnu i širu javnost o aktualnoj problematici i njenom utjecaju na mentalno zdravlje tijekom posebnih zdravstvenih mjera. Svrha i cilj je ostati dostupan, povezati se i u ovom trenutku te u konačnici stvoriti suradničku mrežu u zaštiti mentalnog zdravlja u izvanrednim okolnostima.

Sami projekti na daljinu predstavljaju primjer relevantnih ideja i adekvatno planiranih, organiziranih i provedenih akcija koje svojom dostupnošću mogu poslužiti i u ovoj kriznoj situaciji stresa najugroženijim skupinama. Također se time i nadalje umanjuje i sveprisutna direktna i indirektna stigmatizacija i samostigmatizacija trenutnih poteškoća izazvanih virusom koje mogu predstavljati i psihopatološku osnovu za različite smetnje u ukupnom funkcioniranju i precipitiraju te i njihovu progresiju do kliničke razine u stresnom vremenu neizvjesnosti koje nas očekuje.

Na linku možete preuzeti brošuru o mentalnom zdravlju za vrijeme pandemije - Svijet se mijenja - koronavirus i mentalno zdravlje

Izvor: Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije