Održano predavanje "Zaštita prava starijih osoba" u Biogradu na Moru

 
 

Koje aktivnosti vam nudimo?


Osim u Splitu, Kaštelima i Solinu projektne aktivnosti socijalnog uključivanja odvijati će se i u Podstrani te na širem području Solina u općinama Muć, Dugopolje i Klis. Projektnim aktivnostima planirano je uključivanje 300 umirovljenika koji će na razne načine dobiti besplatne usluge i podršku kroz lokalne programe aktivnog starenja. Cilj projekta je utjecati na povećanje socijalne uključenosti a time i kvalitete života umirovljenika na širem području Splita.

Dana 23.6.2020. u vijećnici Općine Biograd na moru održana su predavanja na temu ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i pravima u sustavu socijalne skrbi u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“.

Predavanja su održale suradnice na projektu, dipl. pravnica Nela Kovačević iz Udruge Dalmatinski potrošač i dipl. socijalna radnica Marina Elez Urlić. Sudionici su imali priliku dobiti sve potrebne informacije na navedenu temu, a dobili su i kontakt brojeve i e-mail za naknadna savjetovanja.

IMG 20200624 WA0005

Projekt „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ s provedbom je započeo u veljači 2020. godine, a financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Glavni cilj projekta je podići kvalitetu života starijih osoba s ciljem njihove veće integriranosti u lokalnu zajednicu te raditi na prevenciji njihove socijalne isključenosti.