Održano predavanje "Zaštita prava starijih osoba" u Brinju

 
 

Koje aktivnosti vam nudimo?


Osim u Splitu, Kaštelima i Solinu projektne aktivnosti socijalnog uključivanja odvijati će se i u Podstrani te na širem području Solina u općinama Muć, Dugopolje i Klis. Projektnim aktivnostima planirano je uključivanje 300 umirovljenika koji će na razne načine dobiti besplatne usluge i podršku kroz lokalne programe aktivnog starenja. Cilj projekta je utjecati na povećanje socijalne uključenosti a time i kvalitete života umirovljenika na širem području Splita.

Dana 28.5.2020. u Kulturnom centru Brinje održano je predavanje na temu zaštite prava starijih osoba.

Predavanje je organizirano u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“, koji udruga „MI“ – Split provodi od 1. veljače 2020. Suradnice na projektu, dipl. pravnica Nela Kovačević i dipl. socijalna radnica Marina Elez Urlić, održale su predavanje i savjetovanje na temu ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i pravima u sustavu socijalne skrbi. Sudionici su imali priliku dobiti informacije koje mogu poslužiti kako njima, tako i starijim osobama u njihovom okruženju.

Projekt „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ s provedbom je započeo u veljači 2020. godine, a financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Glavni cilj projekta je podići kvalitetu života starijih osoba s ciljem njihove veće integriranosti u lokalnu zajednicu te raditi na prevenciji njihove socijalne isključenosti.