Održano predavanje "Zaštita prava starijih osoba" u Omišu

 
 

Koje aktivnosti vam nudimo?


Osim u Splitu, Kaštelima i Solinu projektne aktivnosti socijalnog uključivanja odvijati će se i u Podstrani te na širem području Solina u općinama Muć, Dugopolje i Klis. Projektnim aktivnostima planirano je uključivanje 300 umirovljenika koji će na razne načine dobiti besplatne usluge i podršku kroz lokalne programe aktivnog starenja. Cilj projekta je utjecati na povećanje socijalne uključenosti a time i kvalitete života umirovljenika na širem području Splita.

Dana 5.3.2020. u prostorijama Udruge „Agape“ u Omišu održano je predavanje na temu ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“. Predavanje je održala suradnica na projektu, dipl. pravnica Nela Kovačević.

Projektom je cilj doprinijeti jačanju kvalitete života starijih osoba putem informativnih i edukativnih aktivnosti – kako bi ih se adekvatno informiralo o njihovim pravima. Jačanjem razine informiranosti starijih osoba i šire javnosti utječe se na smanjenje broja slučajeva zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te nasilja nad starijim osobama općenito.

omiš pr


Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se 1.2.2020.-31.7.2020. Vrijednost projekta je 80.000,00 kn.