Novosti

HALO POMOĆ u Domu za odrasle osobe sv. Frane Zadar

HALO POMOĆ u Domu za odrasle osobe sv. Frane Zadar

Sigurnost življenja u vlastitom domu socijalna je potreba svakog čovjeka i jedno od temeljnih ljudskih prava koje treba koristiti sve dok to čovjek želi i dok mu to dopušta umna i fizička snaga. U...

Provedene aktivnosti

Poražavajuća statistika: svaki četvrti hrvatski umirovljenik živi na rubu siromaštva

Alarmantni podaci o siromaštvu hrvatskih umirovljenika - prema najnovijoj analizi Eurostata, svaki četvrti...

  • Sij 30
  • Hits 2431
Riječanin Juraj Buneta dao krv 175 puta: Želio sam vratiti dio ljudskosti koju sam primio

Darivat ću krv dokle budem mogao, odnosno do 70. godine života i nadam se da ću uspjeti doći do...

  • Lis 23
  • Hits 2149
Petogodišnja curica pjesmom vratila u život svoju prabaku koja pati od demencije (video)

Petogodišnja djevojčica pjesmom je izmamila osmijeh na licu svoje bake koja pati od...

  • Ruj 03
  • Hits 1868
1.10. Međunarodni dan starijih osoba
Dana 1.10.2021. u Parku Zvončac u 11 sati obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba!
  • Ruj 23
  • Hits 1165

Izdvojeno

Stogodišnjaci savjetuju kako uživati u životu

Stogodišnjaci savjetuju kako uživati u životu

Tajna dugovječnosti još nije otkrivena, a svaka osoba koja doživi stotu oslanja se na neke svoje rituale i prakse. Također, svaka je od njih uvjerena kako su baš njihovi rituali zaslužni za dug život....

  • Stu 24
  • Hits 5888
Koristite začinsko bilje kako biste smanjili unos soli u organizam

Koristite začinsko bilje kako biste smanjili unos soli u organizam

Dan „Više bilja, manje soli“ obilježava se 29. kolovoza, s ciljem skretanja pažnje na rastući problem prevelike količine natrija u prehrani te uključivanja u inicijativu za smanjenje udjela soli u...

  • Ruj 03
  • Hits 3560

 

330 kuna mjesečno potrebno  da se
organizira pomoć u kući i dostava hrane za jednu kampanja3stariju teže pokretnu osobu.
120 kuna mjesečno potrebno  da joj se
organizira mjesto za druženje i savjetovanje.
Pozivamo vas da uplatom donacije
uljepšate starijoj osobi:
dan (15 kn), tjedan (105 kn)
ili prema svojoj želji.

kampanja

Izložba dječjih radova povodom nadolazećih blagdana

Izložba radova djece iz četiri splitske osnovne škole (Lučac, Dobri, Pojišan i Pujanke) i DV Latica ove godine bit će izloženi u periodu od 21.12. 2020. do 18.1.2021. godine kako bi se našim starijim građanima, našim djedovima i bakama uljepšali predstojeći blagdani, a javnost senzibilizirala o važnosti međugeneracijske suradnje djece i starijih osoba.

Takav odnos djeci omogućava međugeneracijsko učenje, prijenos tradicijskih vrijednosti i moralnih načela. Djedovi i bake unucima predstavljaju značajne izvore obiteljske povijesti, tradicije i baštine, a uključenost u život baka i djedova, kod djece doprinosi razvijanju pozitivnih stavova prema starijoj populaciji.

Izložba je otvorena uz poštovanje epidemioloških mjera, pridržavanja mjera i maksimalnog broja posjetitelja u istom prostoru uz obvezno nošenje maski i dezinfekciju ruku.

Iskoristite ove praznike i s unucima prošetajte i pogledajte dječje radove u Branimirovoj 1, prostor Centra Zlatno doba- Udruge „MI“- Split!

U sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ tijekom prosinca 2020. organizirano je niz besplatnih sadržaja za umirovljenike- kreativne radionice, radionice medicinske gimnastike, predavanja i savjetovanja patronažne sestre te čitaonice i program socijalizacije. U Solinu, Kaštelima i Splitu tako su počele aktivnosti s ciljem unaprjeđenja kvalitete života umirovljenika. Aktivnosti se nastavljaju tijekom sljedećih mjeseci, a za više informacija pratite www.seniori.hr.

Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF