Održan prvi tjedan besplatnih radionica u veljači za umirovljenike u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost"

Tijekom prvog tjedna u veljači 2021. godine održano je 9 besplatnih radionica za umirovljenike s područja Splita, Kaštela i Podstrane.  

U Splitu je održana rekreativna gimnastika, program socijalizacije te druženje uz pjesmu. U Podstrani je održana tombola, rekreativna gimnastika i kreativna radionica gdje su korisnici izrađivali prigodne čestitke. 

Korisnici su također mogli pohađati aktivnosti u Kaštelima, gdje je održana čitaonica dnevnog tiska, program socijalizacije te rekreativna gimnastika za umirovljenike.

Prilikom organizacije radionica vodimo računa o mjerama sprečavanja širenja COVID-19 pa vas molimo da sudjelovanje prijavite lokalnim koordinatorima u udrugama partnerima- Sveti Jeronim za Kaštela, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga Vita plus za Podstranu te Udruzi MI- Split. 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika s područja Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. 

Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto)

 

ESF