Održan četvrti tjedan besplatnih radionica u veljači za umirovljenike u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost"

Tijekom zadnjeg tjedna u veljači 2021. godine održano je 13 besplatnih radionica za umirovljenike s područja Splita, Kaštela, Podstrane i Solina.  

U Splitu je održana kreativna radionica, program socijalizacije, rekreativna gimnastika, savjetovanje patronažne sestre gdje su korisnici mogli izmjeriti razinu šećera u krvi i tlak. Također, održan je foto tečaj te druženje uz pjesmu.

Korisnici su također mogli pohađati aktivnosti u Kaštelima, gdje su održane radionice rekreativne gimnastike i socijalizacije. Solin je svojim korisnicima u Broćancu održao program socijalizacije, dok su u Domu Vita održane kreativne radionice, savjetovanje patronažne sestre, tombola te vježbe pod vodstvom fizioterapeuta.

Prilikom organizacije radionica vodimo računa o mjerama sprečavanja širenja COVID-19 pa vas molimo da sudjelovanje prijavite lokalnim koordinatorima u udrugama partnerima- Sveti Jeronim za Kaštela, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga Vita plus za Podstranu te Udruzi MI- Split. 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika s područja Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. 

Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

 

ESF