Održan je drugi tjedan besplatnih radionica u ožujku u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost"

Tijekom drugog tjedna ožujka, održano je 16 besplatnih aktivnosti za umirovljenike na području Splita, Kaštela, Solina i Podstrane.

U Splitu su održane 4 aktivnosti: program socijalizacije, rekreativna gimnastika te savjetovanje patronažne sestre. Također, ovaj tjedan je započeo i tečaj moderne tehnologije gdje su se umirovljenici mogli upoznati s osnovama rada na kompjuteru. Tečaj se održava jednom tjedno kroz ožujak.

U Kaštelima je započeo tečaj fotografije i održana su dva termina, također održan je program socijalizacije, rekreativna gimnastika, predavanje patronažne sestre te plivanje za umirovljenike na bazenima u Marini Kaštela.

Solin je svojim korisnicima ponudio program socijalizacije u Lovačkom domu u Broćancu, vježbe pod vodstvom fizioterapeuta, te savjetovanje doktorice - zdravstvene teme.

U Podstrani su se ovaj tjedan održale 3 aktivnosti: vježbe pod vodstvom fizioterapeuta, tombola te psihosocijalna podrška oboljelima od demencije. Tema je bila demencija. Predavačica je diplomirana psihologica koja je održala predavanje o tome što je demencija, može li se prevenirati i kako se nositi kada u obitelji imate oboljelog. Sljedeće predavanje će biti u travnju.

 

Pozivamo sve one koji se nisu do sada uključili da se uključe!  

Prilikom organizacije radionica vodimo računa o mjerama sprečavanja širenja COVID-19 pa vas molimo da sudjelovanje prijavite lokalnim koordinatorima u udrugama partnerima- Sveti Jeronim za Kaštela, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga Vita plus za Podstranu te Udruzi MI- Split. 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika.

Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

 

ESF