Najava besplatnih aktivnosti za umirovljenike Solina radionice Tečaj fotografije u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ od 7.4.2021.

 S ciljem poticanja cjeloživotnog učenja i stjecanja novih vještina, najavljujemo besplatne radionice za umirovljenike u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost. 

Besplatni Tečaj fotografije kroz koji će polaznici proći osnove fotografije i naučiti koristiti mobilni aparat za izradu fotogafija počinje u Solinu u travnju 2021. za do 15 umirovljenika. 

Tečaj traje 5 dana, svaki dan po dva školska sata, a vodi ih fotoreporter Veljko Martinović. Osim teorije radi se na vrlo praktičan način uz mnoštvo primjera na vlastitim i profesionalnim fotografijama. Teme su osnove fotografije, analogna i digitalna fotografija, kutevi snimanja i udaljenost, svjetlo i kompozicija te završna obrada i prezentacija. Odabrani uspješni radovi bit će izloženi na skupnoj Izložbi fotografija polaznika iz Splita, Kaštela i Solina tijekom svibnja 2021. Za sudjelovanje u radionici potrebno je imati mobilni aparat s kamerom te dobru volju za naučiti nešto novo.  

Radionice počinju 7.4.2021. u 16:00 do 7:30 sati. Održavaju se srijedom i četvrtkom (7.4.,8.4.,14.4.,15.4.,21.4.2021.) 

S obzirom na epidemiološke mjere i ograničen broj korisnika na maksimalno 15 korisnika po radionici, svoj interes za sudjelovanje i prijavu potrebno je prijaviti lokalnom koordinatoru u udruzi Gradsko društvo crvenog križa Solin. 

Više o aktivnostima saznajte na www.seniori.hr. 

Projekt „Aktivna i kvalitetna starost“ započeo je u lipnju 2020. i provodit će se do lipnja 2022. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto). 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF