U sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" u srpnju su održane 34 aktivnosti

U sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" u srpnju su održane ukupno 34 besplatne radionice.

Svi zainteresirani umirovljenici mogli su se pridružiti našim pjevačima na Matejuški u sklopu aktivnosti druženja uz pjesmu. Svaki ponedjeljak, naši dragi pjevači su se okupli i pjevali dobro poznate, stare, dalmatinske pjesme. Ova aktivnost na Matejuški će se nastaviti i kroz kolovoz pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe svaki ponedjeljak i da se zabave s nama!

Čitaonica dnevnog tiska je bila dostupna umirovljenicima na području Splita, Solina i Kaštela te je ukupno odrađeno 10 aktivnosti čitaonica. 

Naši dragi korisnici su se mogli priključiti i programu socijalizacije gdje uvijek vlada zabava i veselje. Programi socijalizacije služe da se naši umirovljenici podruže, popiju kavu i pojedu kolač. Tako su u Kaštelima odrađene 4 socijalizacije, u Solinu također 4, dok je u Splitu tijekom ljetnih mjeseci ova aktivnost prilagođena korisnicima te se kao i druženje uz pjesmu odvija na Matejuški. Odrađene su ukupno 4 radionice socijalizacije na području Splita.

Rekreativna gimnastika se u četiri termina održavala samo u Kaštelima. Svi zainteresirani će se opet moći priključiti gimnastici u listopadu. 

Doktorica Inga Vučica je održala predavanje na temu "Prevencija padova u starijoj životnoj dobi" pa su svi zainteresirani umirovljenici mogli poslušati predavanje u Domu Vita u Podstrani te u Teatrinu u Solinu.

Tombola se održala jednom u Domu Vita za njihove korisnike.

Također, kroz srpanj otvorena je i izložba radova Likovne udruge Emanuel Vidović,  a svi zainteresirani ovu prekrasnu izložbu mogu posjetiti tijekom cijelog kolovoza u Centru Zlatno doba.

 

Pozivamo sve da nam se priključe na našim besplatnim aktivnostima!

 

 

 

 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF