Uključite se u humanitarnu akciju "Dobrograd"

Pozivamo Vas 6.12.2021. na prodajnu akciju božićnih ukrasa i dječjih knjiga u Marmontovoj ulci (nasuprot Zare) od 10 do 12 sati! 

U sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost, Udruga MI- Split početkom rujna pokrenula je humanitarnu akciju zajedno s Osnovnom školom Lučac i zakladom Kajo Dadić u kojoj se prikupljuju donacije za kupnju opreme za Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“ Gora u Sisačko-moslavačkoj županiji, stradalu u potresu.  

Kroz protekle mjesece prikupljali smo dječje knjige, stripove, ukrase za bor, prigodne božićne ukrase, organizirali međugeneracijske radionice izrade ukrasa djece i umirovljenika a sada je prigodno za blagdan Svetog Nikole organizirana prodajna akcija! 

 Cilj akcije je potaknuti filantropiju kod naših sugrađana te se nadamo da ćete podržati ovu akciju i u skladu s mogućnostima najaviti akciju.  

 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF