Književni klub u Kaštelima

U srijedu, 27.10.2021. umirovljenice u Kaštelima mogle su prisustvovati radionicama Književnog kluba koje se provode u sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost".

Radionice će se održavati svake srijede u četiri naredna tjedna pod vodstvom pjesnikinje i književnice Zvjezdane Čagalj, a namijenjene su svim osobama starije životne dobi koje zanima književnost i čitanje.

Sve sudionice radionice su redovne korisnice Dnevnog boravka u Kaštelima gdje iz dana u dan njeguju prijateljstva te razmjenjuju iskustva.

Više o radionici Književnog kluba pročitajte na: http://www.kastela.org/novosti/kultura/58287-neki-vole-austin-drugi-ujevica-a-svi-vole-knjizevnost

 

Tekst je preuzet s: www.kastela.org

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF