Novosti

Predavanje „COVID-19“

Predavanje „COVID-19“

Kvaliteta života starijih ljudi odražava se na ukupnu kvalitetu života u zajednici pa i na sustav vrijednosti. U društvu obilježenom starenjem stanovništva potrebno je poticati programe usmjerene na...

Provedene aktivnosti

Eutanazija starijima od 70 - koji više ne žele živjeti

Prije 13 godina Nizozemska je postala prva zemlja u svijetu koja je legalizirala eutanaziju, koja...

 • Tra 22
 • Hits 2374
Prijave za kulinarsku i maslinarsku radionicu

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ organizira...

 • Svi 12
 • Hits 657
Umirovljenici kojima pomaže Grad Zagreb dobit će uskrsnicu od 100 kn

Gradonačelnik Zagreba Bandić najavio je da će umirovljenici, koji zbog niskih primanja dobivaju...

 • Ožu 09
 • Hits 2189
Održano predavanje "Prava u sustavu socijalne skrbi" u Vrgorcu

U subotu, 24. veljače 2018. u Vrgorcu je, u suradnji Udruge „MI“ – Split i Sindikata umirovljenika...

 • Velj 26
 • Hits 1752

Izdvojeno

Prezbiakuzija ili staračka nagluhost

Prezbiakuzija ili staračka nagluhost

Prezbiakuzija ili staračka nagluhost odnosi se na gubitak sluha koji je uzrokovan raznim čimbenicima, a kao što sami naziv kaže, javlja se kod osoba starije životne dobi.
 • Srp 09
 • Hits 3675
Gubitak sluha u starijoj dobi

Gubitak sluha u starijoj dobi

Nemojte uzimati vaše uši i osjetilo sluha zdravo za gotovo! Gubitak sluha treći je najčešći zdravstveni problem koji može utjecati na kvalitetu vašeg života i odnosa s drugima.

 • Svi 17
 • Hits 1698

 

330 kuna mjesečno potrebno  da se
organizira pomoć u kući i dostava hrane za jednu kampanja3stariju teže pokretnu osobu.
120 kuna mjesečno potrebno  da joj se
organizira mjesto za druženje i savjetovanje.
Pozivamo vas da uplatom donacije
uljepšate starijoj osobi:
dan (15 kn), tjedan (105 kn)
ili prema svojoj želji.

kampanja

Javna manifestacija za umirovljenike - Kučine

Pozivamo Vas na javnu manifestaciju promocije aktivnog i zdravog vježbanja pod vodstvom fizioterapeuta te pokazne vježbe na spravama postavljenim na javnoj površini u Kučinama (kod dječjeg i nogometnog igrališta na lokaciji Podine). Početak manifestacije predviđen je u 10:30 i trajati će to 12:00 sati.

Kroz projekt „Aktivna i kvalitetna starost“ u suradnji Gradskog društva Crvenog križa Solin i Grada Solina nabavljene su i postavljene 4 fitness sprave za vježbanje na otvorenom prilagođene starijoj dobnoj skupini.

Riječ je o akciji kojom želimo ukazati na važnost bavljenja rekreacijom u trećoj dobi i pokazati našim umirovljenicima vježbe koje sami mogu izvoditi na postavljenim spravama na javnim površinama. Postavljene sprave trajno ostaju na korištenje zajednici, a naša želja je da ova manifestacija bude početak promjene dosadašnjeg shvaćanja mirovine i okretanje aktivnijem i zdravijem načinu provođenja slobodnog vremena, posebno u mirovini. Pod geslom Mirovina nije za mirovanje pozivamo sve umirovljenike da se odazovu akciji i pridruže nam se pridzužite i ovu subotu!

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF