Novosti

Provedene aktivnosti

Volonterska akcija OŠ Trstenik

Učenici trećih razreda Osnovne škole Trstenik sudjelovali su u volonterskoj akciji izrade čestitki za...

  • Pro 17
  • Hits 618
Portal o cjelovitoj mirovinskoj reformi
Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pokrenulo je portal o cjelovitoj mirovinskoj reformi.
  • Lis 22
  • Hits 1777
Liječnici nisu konzultirani za prekovremeni rad radi kraćih lista čekanja

Kreće program skraćivanja lista čekanja u 33 bolnice. Pacijente koji najdulje čekaju na pregled...

  • Velj 11
  • Hits 2538

Izdvojeno

Prezbiakuzija ili staračka nagluhost

Prezbiakuzija ili staračka nagluhost

Prezbiakuzija ili staračka nagluhost odnosi se na gubitak sluha koji je uzrokovan raznim čimbenicima, a kao što sami naziv kaže, javlja se kod osoba starije životne dobi.
  • Srp 09
  • Hits 3613
Kako doživjeti stotu?

Kako doživjeti stotu?

Vijesti o stogodišnjacima koji i dalje žive život pun aktivnosti čitamo gotovo svakodnevno. Činjenica je da sve više ljudi doživi stotu, ali i godine iza nje. Ipak, na to hoćete li doživjeti...

  • Svi 05
  • Hits 4648

 

330 kuna mjesečno potrebno  da se
organizira pomoć u kući i dostava hrane za jednu kampanja3stariju teže pokretnu osobu.
120 kuna mjesečno potrebno  da joj se
organizira mjesto za druženje i savjetovanje.
Pozivamo vas da uplatom donacije
uljepšate starijoj osobi:
dan (15 kn), tjedan (105 kn)
ili prema svojoj želji.

kampanja

Volonterske akcije u Kaštelima

I sklopu projekta "Aktivna i kvalitetna starost" Udruga Sv Jeronim ogranizirala je dvije volonterske akcije međugeneracijske suradnje kojima se željela naglasiti važnost međugeneracijskih odnosa u obitelji koja u današnje vrijeme postaje sve veća te koja predstavlja značajan segment u odgoju i odrastanju njihovih unuka.

Na prvoj radionici svoje kreativno umijeće bake su podijelile sa svojim unucima gdje su na platnenim torbicama bojama su otiskivale su otiske dlanova dok se na drugoj volonterskoj akciiji uređivao se vrt Prenoćišta za beskučnike gdje su djeca zajednos s korisnicima Prenoćišta i Dnevnog boravka za starije vrijedno kopali, čistili, hranili zemlju s umjetnim gnojivom te na kraju sadili sadnice.

Vrijedne ruke djece i korisnika posadile su sadnice paprika, rajčica, tikvica i jagoda.

Ovo je još jedan primjer kako radeći zajedno možemo doprinijeti razumijevanju, međusobnoj podršci te uvažavanju dobno specifičnih potreba preka kojima se razlikujemo. 

 

 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF