Poziv za predlaganje programa drugog Festivala starijih osoba

Klubovi za starije osobe pozivaju udruge i institucije koje se bave starijim osobama i/ili u kojima djeluju starije osobe da prijave svoj program za sudjelovanje na Festivalu starijih osoba. Ovogodišnji, drugi po redu Festival, održat će se kao i prethodne godine u Nedelišću, od 1. do 3. listopada 2015. godine.

 Festival starijih osoba pokrenut je 2014. godine od strane Klubova za starije osobe koji trenutno djeluju u Nedelišću, Murskome Središću i Prelogu. Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji na razini Republike Hrvatske.

Dok je prošlogodišnji Festival bio organiziran isključivo na razini Klubova, ove nam je godine želja okupiti aktivne udruge u kojima djeluju starije osobe i tako Festival uzdignuti na županijski nivo. Ciljevi održavanja spomenute manifestacije su poticanje socijalnih kontakata kod starijih osoba, prepoznavanje problema i potreba starijih osoba kako bi se od nadležnih institucija krenulo ka njihovom rješavanju te informiranje javnosti o pravima i mogućnostima starijih.

Za ovogodišnji program planiramo niz aktivnosti kao što su: izložba ručnih radova, dramske predstave, zborovi, folklorne izvedbe, tribina o pravima i potrebama starijih osoba, razmjena knjiga, tombola i sportske igre.

Ovom prilikom potičemo vas i molimo da i vaša organizacija prijavi aktivnost kojom će sudjelovati na manifestaciji Festival starijih osoba, kao i da se prijavite na sudjelovanje u sportskim igrama.

Ukoliko ste odlučili na Festivalu sudjelovati svojom predstavom, otpjevati nekoliko pjesama, otplesati pokoju međimursku i/ili sudjelovati u sportskim igrama, javite se do 7. rujna 2015. godine Autonomnom centru – ACT. Vaš program trebao bi trajati najmanje 10, a najviše 30 minuta, a prijaviti ga možete na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., telefonom na 095/1971-478 ili na adresu Klubovi za starije, Trg Maršala Tita 23, 40305 Nedelišće.