Od ponedjeljka socijalni radnici i u vašem kvartu

U istočnim kvartovima i naseljima od ponedjeljka (15. veljače) započinje projekt "Mi smo u gradskom kotaru", kroz koji će savjete i usluge na licu mjesta građanina davati socijalni radnici iz Centra za socijalnu skrb. Projekt je to spomenute ustanove i Grada, usmjeren prije svega na naše starije sugrađane, ali i sve one kojima nisu dostupne informacije i socijalne usluge koje pružaju Centar i Grad u okviru svojih nadležnosti.

„Projekt je namijenjen gradskim i prigradskim sredinama gdje stariji i nemoćni, te stanovnici lošijeg imovinskog ili obrazovnog statusa bez adekvatnih informacija ne mogu ostvariti svoja prava koja im pripadaju, a o kojima, možda, nemaju ni saznanja. Stručnim radom u zajednici uklonila bi se možebitna stigmatizacija (odlazak u instituciju) koja potencijalne korisnike odvraća od obraćanja Centru za socijalnu skrb. Djelovanjem u kotarevima i mjesnim odborima, stanovnicima će se omogućiti bolja informiranost o uslugama i pravima koje mogu ostvariti, poput novčanih davanja, usluga stručnog rada, savjetovanja, brige o starijim osobama, prava osoba sa invaliditetom, zaštite djece i mladeži...“ - ističe Tatjana Vukman, ravnateljica Centra za socijalnu skrb.

Projekt započinje u istočnim gradskim kotarevima i mjesnim odborima, a sljedeće godine provodit će se u svim ostalim kvartovima.

Gdje i kada?

Mejaši i Sirobuja: ponedjeljak od 16 do 17 sati
Sućidar: utorak od 17 do 18 sati
Stobreč, Kamen i Šine: srijeda od 17 do 18 sati
Brda, Ravne njive i Neslanovac: srijeda od 17 do 18 sati
Srinjine: srijeda od 17.30 do 18.30
Sitno Gornje i Donje: zadnja srijeda u mjesecu od 17 do 18 sati
Žrnovnica: petak od 17 do 18 sati

 

Izvor: Slobodna Dalmacija