Poziv korisnicima mirovinskih primanja - klijentima Banke splitsko-dalmatinske d.d.

HZMO poziva korisnike mirovinskih primanja kojima su se ta primanja isplaćivala na račune otvorene kod Banke splitsko-dalmatinske d.d. da područnoj službi HZMO-a nadležnoj za isplatu (navedena na odresku) što prije dostave pisani zahtjev s podatkom o novom broju računa i nazivu banke preko koje žele isplatu primanja, te prilože tiskanicu „ovlaštenje/suglasnost“ koju izdaje odabrana poslovna banka.

Korisnicima mirovinskih primanja koji do 6. lipnja 2016. dostave podatke o drugom računu za isplatu mirovinskih primanja isplatiti će se na dostavljeni račun s danom redovne isplate mirovine na račune korisnika za mjesec svibanj 2016.

Za korisnike koji podatke o novom broju računa dostave nakon 6. lipnja 2016., mirovinska primanja će se isplaćivati naknadno, ovisno o datumu zaprimanja podataka o novootvorenom računu.

Skreće se pozornost korisnicima koji na mirovini imaju neku vrstu ovrhe da se s podatkom o novom računu najprije moraju javiti u Financijsku agenciju (FINA), koja potom Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje dostavlja podatak o posebnom računu na koji se isplaćuje dio primanja izuzet od ovrhe.

Izvor:mirovinsko.hr