Predavanje na temu palijativna skrb za osobe starije životne dobi

“ Protiv stresa“ naziv je predavanja na temu palijativna skrb za osobe starije životne dobi u suradnji s Udrugom za palijativnu skrb Split

Predavanje „Protiv stresa“, u ciklusu predavanja kojeg Udruga „MI“- Split, kroz program za kvalitetniju starost, organizira u suradnji s Udrugom za palijativnu skrb Split u prostoru Centra Zlatno doba, za umirovljenike grada Splita će održati psihoanalitičarka Dina Linda Veronika, voditeljica savjetovališta Udruge za palijativnu skrb Split. Centar Zlatno doba Udruge „MI“- Split, Branimirova obala, početak u 17.30, srijeda 29.6. 2016. godine, ulaz je besplatan.

Ciklus predavanja održava se u sklopu projekta „Prihvaćanje gubitka i proces žalovanja“ kojem je cilj podizanje kvalitete života bolesnika suočenih s neizlječivim oboljenjem i obitelji bolesnika kroz psihosocijalne potpore te razvijanje palijativne medicine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Aktivnosti projekta odnose se jednim dijelom na direktnu psihološku potporu oboljelom i njegovoj obitelji kroz individualne i grupne tretmane, po potrebi i kućne posjete, drugim dijelom na informiranje i senzibiliziranje stručnog i profesionalnog osoblja te šire javnosti kroz set predavanja o žalovanju, komunikaciji i životu. 

Projekt financira Ministarstvo zdravlja, a partneri su Grad Split i Udruga „Domine“ Split.