Okrugli stol "Sprječavanje zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju starijih osoba" u Zadru

Okrugli stol na temu "Sprječavanje zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju starijih osoba" održat će se u četvrtak, 23. veljače 2017. s početkom u 10 sati, u Domu za starije u nemoćne osobe Zadar (Obala kneza Trpimira 21, Zadar). 

Raspravljati će se o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, ugovorima te o potencijalnim prevarama u tom pogledu. Na okruglom će stolu sudjelovati socijalne radnice iz Udruge socijalnih radnika Zadar Eli Šišeta, Jelena Milin i Vesna Dujić te diplomirane pravnice Irena Šarić i Branka Zrilić iz Centra za socijalnu skrb Zadar, dok će diplomirana pravnica Nela Kovačević, iz Udruge Dalmatinski potrošač iznijeti razmijenjena iskustav i zaključke s prošlog okruglog stola održanog u Šibeniku, u siječnju 2017. godine. Moderatorica rasprave bit će direktorica Udruge „MI" - Split Nives Ivelja, diplomirana psihologinja. 

Projekt je nastao u suradnji Udruge „MI“ – Split kao nositelja te Udruga za zaštitu potrošača „Dalmatinski potrošač“ i Udruge socijalnih radnika Zadar. Glavni cilj projekta je podići kvalitetu života starijih osoba s ciljem njihove veće integriranosti u lokalnu zajednicu te raditi na prevenciji njihove socijalne isključenosti. Projektnim aktivnostima doprinijet će se povećanoj koordinaciji svih ključnih dionika uključenih u ovu problematiku te će se na taj način osigurati lakša dostupnost informacija na lokalnom području za starije osobe.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovim putem pozivamo sve osobe treće životne dobi kao i stručne suradnike u ovom području da nam se pridruže te dobiju potrebne informacije o ovoj tematici.