Treba cijeli sustav urediti prema novim uvjetima na tržištu rada

- Želimo završiti započetu reformu mirovinskog sustava još nam je ostao zakon koji rješava pitanje tzv. beneficiranog radnog staža. Sigurno će pojedini poslovi koji su izumrli kao ložači parnih lokomotiva nestati jer ih nemamo a svi ovi koji postoje u sustavu oni će ostati i dalje samo će morati proći postupak revizije stručnjaka gdje ćemo probati iznaći novi modalitet koji će biti jednostavniji i transparentniji- kazala je Rađenović.

Pojasnila je da će čovjek onog trenutka kad odluči ući u svijet rada na teškim poslovima znati što se očekuje i kolika će biti njegova očekivana mirovina za taj određeni rad.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja smatra da nema razloga za strah i da je došlo vrijeme za reviziju beneficiranog radnog staža.

- Ova materija se može uređivati sa novim pristupom samo na način da se to temeljito pripremi, da se interdisciplinarno pristupi - rekao je Hrelja. Dodao je da se svijet rada stubokom promijenio i da treba cijeli sustav urediti prema novim uvjetima na tržištu rada.

Izvor: vecernji.hr