U čemu je tajna najstarije žene na svijetu?

 
 

Koje aktivnosti vam nudimo?


Osim u Splitu, Kaštelima i Solinu projektne aktivnosti socijalnog uključivanja odvijati će se i u Podstrani te na širem području Solina u općinama Muć, Dugopolje i Klis. Projektnim aktivnostima planirano je uključivanje 300 umirovljenika koji će na razne načine dobiti besplatne usluge i podršku kroz lokalne programe aktivnog starenja. Cilj projekta je utjecati na povećanje socijalne uključenosti a time i kvalitete života umirovljenika na širem području Splita.

Najstarija žena na svijetu 116-godišnja Gertrude Weaver iz Arkansasa vjeruje da je ključ njezine dugovječnosti činiti dobro drugima.

Weaver, rođena 4. srpnja 1898. živi u staračkom domu u Camdenu u Arkansasu gdje vježba u invalidskim kolicima tri puta tjedno i jede tri obroka dnevno u blagovaonici doma.

'Prema svima se odnosim onako kako bih željela da se odnose prema meni', kazala je Weaver novinarima na njezin 116. rođendan kada je primila pismo američkog predsjednika Baracka Obame.

Ona je najstarija osoba na svijetu. Kćer nadničara, rođena u Arkansasu u blizini granice s Teksasom, radila je kao kućna pomoćnica. Nakon umirovljenja živjela je s unukom a od 2009. je u staračkom domu. Njezin 93-godišnji sin ju redovito posjećuje.

U srijedu 1. travnja je do tada najstarija žena na svijetu Japanka Misao Okawa umrla u dobi od 117 godina.

 

Izvor: www.tportal.hr