Dvojica starijih turista utopila se u Umagu

 
 

Koje aktivnosti vam nudimo?


Osim u Splitu, Kaštelima i Solinu projektne aktivnosti socijalnog uključivanja odvijati će se i u Podstrani te na širem području Solina u općinama Muć, Dugopolje i Klis. Projektnim aktivnostima planirano je uključivanje 300 umirovljenika koji će na razne načine dobiti besplatne usluge i podršku kroz lokalne programe aktivnog starenja. Cilj projekta je utjecati na povećanje socijalne uključenosti a time i kvalitete života umirovljenika na širem području Splita.

Dvojica stranih turista starije životne dobi utopila se se u moru na području Umaga, izvijestila je u srijedu istarska policija.

Najprije se jučer kod naselja Punta oko 16 sati utopio 77-godišnji austrijski državljanin, a sat i pol kasnije u drugom turističkom naselju u Umagu utopio se 74-godišnji slovenski državljanin.

Istarska policija stoga upozorava građane, osobito one starije životne dobi, da koriste plaže na kojima postoji spasilačka služba. Također ih upozorava da ne plivaju na udaljenosti većoj od 100 metara od obale, da se u slučaju velikih valova ne udaljavaju od obale te da se ne izlažu dugo jakom suncu, a potom ulaze u vodu. index.hr