U Japanu umro najstariji muškarac na svijetu (112.)

Sakari Momoi, koji je i službeno smatran najstarijim muškarcem na svijetu, a rado je isticao da svoju dugovječnost ima zahvaliti zdravoj prehrani i činjenici da dovoljno i dugo spava, umro je u dobi od 112 godina, objavili su u utorak japanski mediji.

Momoi je rođen u regiji Fukushima, poznatoj po tome što ju je prije četiri godine pogodio tsunami i havarija nuklearne centrale, a rodio se 1903., godine kada se pojavila i prva igračka medvjedić te kada je Orville Wright izveo svoj prvi let na mehanički pogon.

Momboi je umro u domu za starije osobe u nedelju navečer uslijed otkazivanja bubrega.

Bivši učitelj, koji je dane provodio baveći se kaligrafijom i sudjelujući u rekreativnim aktivnostima u domu gdje je bio smješten, proglašen je u kolovozu 2014. najstarijim muškarcem na svijetu.

Na ceremoniji na kojoj mu je uručena plaketa Guinnessove knjige rekorda Momoi je izjavio da želi poživjeti još dvije godine.

Najstariji muškarac na svijetu sada je Japanac Yasutaro Koide, rođen u ožujku 1903. i manje od mjesec dana mlađi od Momoija. Najstarija osoba na svijetu je Amerikanka Susannah Mushatt Jones, koja ima 116 godina. index.hr