SENIORI.HR

Informativni portal za treću dob

prevare

 • HZMO izbrisao desetke tisuća lažnih poslodavaca

  Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje našao je u svojim bazama 20.878 osiguranika za koje vlasnici tvrtki godinama nisu plaćali doprinose. Fiktivna su to poduzeća osnovana prije deset, petnaest i više godina, koja su služila samo za jednu svrhu – da radnicima koji su prijavljeni kao njihovi zaposlenici teče mirovinski staž, neovisno o tome što za njih nisu uplaćivali nikakve doprinose.

 • Lažna bankarica ženi (93) ukrala novac iz stana

  Lažna bankarica nakon toga pobjegla je u nepoznatom smjeru, a pokradena gospođa upomoć je pozvala policiju kada je shvatila da joj bankarica neće donijeti zamijenjene novčanice

 • Pazite koga puštate u kuću

  U Križ Kamenici kod Brinja dogodio se još jedan slučaj krađe veće količine novaca iz doma starije osobe koja je prihvatila ponudu za masažu i u kuću pustila nepoznate žene, priopćila je u četvrtak policija iz koje, posebno starije osobe i one što žive sami, upozoravaju da ne nasjedaju na trikove nepoznatih ljudi koji im žele ući u dom.

 • Pokrala 80-godišnjakinju predstavljajući se kao zaposlenica mirovinskog

  Vlasnica stana pustila je ženu koja je prvo nudila zdravstvena pomagala na prodaju, mjerenje tlaka, no na koncu se ispostavilo da je uzela cijelu ušteđevinu, 11 tisuća kuna.
 • Stariji bračni par ostao bez 50.000 kuna

  Najnoviji slučaj prevare se dogodio u utorak tijekom jutra u mjestu Dugi Rat kada su dvije nepoznate ženske osobe ponudile usluge masaže 84-godišnjaku i njegovoj supruzi. Osim masaže su im  htjele prodati i posteljinu.