SENIORI.HR

Informativni portal za treću dob

seksualnost

 • Benefiti seksa u starijoj dobi

  O seksualnom životu starijih rijetko se raspravlja. Naprotiv, često se starije osobe koje otvoreno izražavaju svoje seksualne želje smatra nastranima i čudnima. Istina je zapravo da su stariji parovi koji uživaju u aktivnom seksualnom životu generalno sretniji. Ovu tvrdnju potvrđuju rezultati istraživanja koje je proveo Joseph Nordqvist, prezentiranog 2011. na godišnjoj smotri Američkog gerontološkog društva.

 • Brak i bračni seks u doba mirovine

  Naše starije godine, koje najčešće počnu s umirovljenjem, nose puno najrazličitijih promjena. Nekima se radujemo, na primjer povećanju vremena za obitelj i hobije. Neke su nam teške, kada su povezane s manjim financijskim mogućnostima, lošijim zdravljem, slabim socijalnim kontaktima. 

 • Seks i "zlatne godine"

  Produženje ljudskog životnog vijeka, a time i povećanje udjela stanovništva iznad šezdesete godine života nameće suvremenom društvu i njegovim starijim članovima različite nove zadatke i izazove.

 • Žene i seks u starijoj dobi

  "Rašireno mišljenje da žene u srednjoj i starijoj dobi gube interes za seks potpuno je pogrešno", tvrdi Holly Thomas, liječnica i znanstvenica sa Sveučilištu u Pittsburghu u razgovoru za The Washington Post.