Najava predavanja "“Prihvaćanje gubitka i proces žalovanja”

Ovo je prvo u nizu od četiri predavanja na temu “Prihvaćanje gubitka i proces žalovanja”. Predavanje će održati psihoanalitičarka Dina Linda Veronika, voditeljica savjetovališta Udruge za palijativnu skrb Split. Početak je u 17.30, 18. svibnja 2016. godine, a ulaz je besplatan. 

Radi se o ciklusu predavanja koje Udruga „MI“- Split kroz program za kvalitetniju starost organizira u suradnji s Udrugom za palijativnu skrb Split u prostoru Centra Zlatno doba.

Tugovanje je vrlo složen proces, a ljudi gubitke doživljavaju na mnogo različitih načina. Statistike pokazuju da jako puno psihijatrijskih oboljenja i poremećaja u svom uzroku imaju neprorađeno žalovanje. Pored toga neprorađeno žalovanje dovodi do pada imuniteta, oslabljene radne sposobnosti, većeg rizika od nesreća i smrtnosti. Ne treba posebno naglašavati koliko je važno da se taj proces proradi i na zdrav način okonča. Ovom serijom predavanja pokušat će se na jednostavan način objasniti što se proživljava, zašto i koji su zadaci tugovanja

Najavljujemo teme ostalih predavanja:
2. Savjetovanje i terapija u procesu žalovanja, 8.6.
3. Pouke o životu, 15.6.
4. Protiv stresa, 29.6.

Ciklus predavanja održava se u sklopu projekta „Prihvaćanje gubitka i proces žalovanja“ kojem je cilj podizanje kvalitete života bolesnika suočenih s neizlječivim oboljenjem i obitelji bolesnika kroz psihosocijalne potpore te razvijanje palijativne medicine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Aktivnosti projekta odnose se jednim dijelom na direktnu psihološku potporu oboljelom i njegovoj obitelji kroz individualne i grupne tretmane, po potrebi i kućne posjete, drugim dijelom na informiranje i senzibiliziranje stručnog i profesionalnog osoblja te šire javnosti kroz set predavanja o žalovanju, komunikaciji i životu.
Projekt financira Ministarstvo zdravlja, a partneri su Grad Split i Udruga „Domine“ Split.