Otvorenje izložbe fotografija učenika Škole likovnih umjetnosti Split na temu udomiteljstva odraslih osoba

Otvorenje izložbe fotografija učenika Škole likovnih umjetnosti Split na temu udomiteljstva odraslih osoba održat će se u srijedu, 10. svibnja 2017. s početkom u 19 sati u prostorijama Galerije Škole likovnih umjetnosti u Splitu, Fausta Vrančića 15.

Izložba je nastala u suradnji Škole likovnih umjetnosti Split, Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split te Tima za udomiteljstvo Centra za socijalnu skrb Split. Organizirana je povodom nadolazećeg Međunarodnog dana obitelji, a u okviru kampanje za promidžbu udomiteljstva odraslih. 

Cilj je izložbe ukazati na važnost udomiteljstva odraslih kao najboljeg oblika skrbi o osobama koje su zbog starosti, bolesti ili nemoći potrebite tuđe pomoći i podrške, a istu ne mogu ostvariti u svojim obiteljima. Udomiteljska obitelj pruža odrasloj osobi svakodnevnu skrb i pažnju te zadovoljenje osnovnih i posebnih životnih potreba u obiteljskom okruženju kao najprimjerenijem i najpoticajnijem obliku brige za odrasle. Svoje radove na ovu temu izložiti će učenici Škole likovnih umjetnosti Split, Odjela Fotografski dizajner, 3. foto razred: Ivan Armanda, Katarina Baković, Ana Brkić, Marita Bulimbašić, Lauryn Čović, Ivana Ivić, Lucija Kalinić, Valentina Kegalj, Lucija Kujundžić. Pročelnik Odjela za fotografiju i mentor izložbe je prof. Hrvoje Zuanić.

Na izložbi će biti promovirani i plakati kampanje udomiteljstva odraslih, proizašli iz radova učenika.

Realizaciju izložbe pomogli su Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, te Fotokopirnica „Akvarij“, gosp. Igor Visković.