Phyllis Sues – nevjerojatna 92-godišnjakinja

Phyllis Sues dokaz je da godine nisu prepreka za ono što želite. Ova 92-godišnja gospođa živi aktivan život, igra tenis, prakticira jogu, skače padobranom, planinari i ljulja se na trapezu. Svakodnevno vježba i pleše tango.

Rođena je 4. travnja 1923. godine u East Willistonu, New York, pod imenom Phyllis Gehrig. S četrnaest godina upisala je balet i kaže da joj je život tek tada postao uzbudljiv. Od tada, sve je postalo ples. Imala je pet predstava koje su se prikazivale duže vrijeme, kao i dva neuspjeha. Dva mjeseca boravila je u Južnoj Americi s Ballet Russe de Monte Carlo. U USO turneji za zračne snage 1941. godine imala je ulogu španjolske plesačice, a u nastavku je sve do 1948. godine igrala predstave na Broadwayu. Tada je, 1948. godine, upoznala Donniea Weissmullera, popularnog plesača s kojim je imala turneje po Americi i Europi.
1953. godine udala se za Alana Suesa, glumca s kojim je nastupala po noćnim klubovima u New Yorku i Kaliforniji, izvodeći komedije. Na televiziji je nastavila plesati sve do 1968. godine. Počela je kreirati vlastitu modnu liniju sportske odjeće 1970. godine i kompaniju je uspješno vodila 20 godina. S osamdeset godina prepustila se glazbi, klaviru, jazzu i tangu. Nastavila je aktivno živjeti i starjeti.
„Joga nije samo poza, glazba nisu samo note, ples nije samo nekoliko koraka. Kvaliteta i ljepota poza, nota i koraka ovise o prijelazu iz jednog u drugo. Kod joge i plesa slušam svoje tijelo. Kod klavira i skladanja slušam svoje prste. To su moji alati.“, izjavila je Phyllis prije pet godina. Predivno je vidjeti kako se ljudi bore s godinama i odupiru im se te ispunjavaju svoj život s onim što vole raditi.

 

Autor: www.seniori.hr