SENIORI.HR

Informativni portal za treću dob

Zadranin u 85. godini osvaja velebitske vrhove

Zadranin Kuzman Jurjević je u svojoj 85. godini i za njega mirovanje predstavlja nepoznanicu.

Do nedavno je imao vlastitu tvrtku koju je vodio, a onda je sreću pronašao na Velebitu čije vrhove redovito osvaja. Tako se i sada u svojoj 85. godini života popeo na Sveto brdo koje je drugi najveći velebitski vrh.

Opširnije...

Istraživanje: koja je najbolja dob za odlazak u mirovinu?

Časopis The Lancet Public Health je objavio svoje novo istraživanje na temu “Kada je najbolje vrijeme za odlazak u mirovinu?” U istraživanju, anketirali su 15.284 muškaraca i žena koji su u dobi od 50 godina i više iz engleske studije starenja u razdoblju od 2002. do 2013. godine. Oni su dali odgovor na pitanje koja je najbolja dob za odlazak u mirovinu.

Opširnije...


Alzheimer se može liječiti

1901. godine, žena pod imenom Auguste je dovedena u medicinsko utočište u Frankfurtu. Auguste je bila u bunilu i nije se mogla sjetiti najosnovnijih detalja svog života. Ime njezinog liječnika je bilo Alois. Alois nije znao kako pomoći Auguste, ali ju je promatrao dok, nažalost, nije umrla 1906. godine. Nakon što je umrla, Alois je napravio autopsiju i pronašao čudne plakove i petlje u Augustinom mozgu -- kakve nikad prije nije vidio.

Opširnije...