Najstarija korisnica interneta u Hrvatskoj ima 93 godine

Gospođa Nada Nikolić je 93-godišnja umirovljena liječnica i najstarija je korisnica interneta u Hrvatskoj!

Internet joj je predstavlja nikakvu nepoznanicu, naprotiv, to joj je prozor u svijet kada iz kuće ne može izaći.

"Tehnologiji – svim tim mobitelima, laptopima i tabletima – već dugo se tepa da su pravi prozor u svijet. No to još nikada nije bilo tako očito kao sada kad nas je epidemija zatočila u kuće i onemogućila da svijet gledamo i doživljavamo izravno.

Blagodati tehnologije naročito se spominju u kontekstu starijih osoba koje su se tijekom ove korona-krize našle u doista nezavidnom položaju, odsječene od svijeta i s tek povremenim i vrlo opreznim kontaktima s najbližima."

Gospođa Nada navodi kako joj se Internet zavukao pod kožu i da je njen vijerni drug.

Cijeli članak možete pročitati na:https://www.mojevrijeme.hr/magazin/2021/04/najstarija-korisnica-interneta-u-hrvatskoj-nada-nikolic-93-facebooku-ne-ali-ucenju-da/?fbclid=IwAR2uC-BkomIswlYBcGAeKz_-3JOdGruexL8aBJfpw54eTv3JUI8pDvT5YNc

Izvor: Portal Moje vrijeme

 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF