Neobični hobi najstarijeg čovjeka u Australiji

Alfred Date je sa svojih 109 godina najstariji čovjek u Australiji. Rođen je 1905. godine, sjeća se potonuća Titanica i početka Prvog svjetskog rata, a tajnu svoje dugovječnosti, šali se, duguje tome što se budi svako jutro.


Šalu na stranu, možda je tajna Alfredove dugovječnosti njegov aktivni stil života. Gotovo je pola stoljeća igrao nogomet i kriket, a golfom se bavio do svoje 90. godine. Također, navode njegovi bližnji, Alfreda krasi i dobro srce. Sam navodi kako moramo biti osjetljivi na potrebe drugih i pokušati pružiti pomoć kome možemo.
Razlog zbog kojega je u posljednje vrijeme dobio mnogo medijske pozornosti jest njegov neobični hobi. Naime, od 2013. kada se oko otoka Phillip Island u more razlila velika količina nafte, zaklada Pingvini Phillip Islanda je, od osoba koje su vješte u pletenju zatražila da im pomognu tako da pletu pulovere za ugrožene pingvine. Spomenuti puloveri pingvinima služe za zaštitu od nafte koja je iznimno štetna za njihovo krzno.
Jedna od osoba koja se, na nagovor njegovateljica u domu za starije u kojem živi, javila na oglas je i Alfred, koji je plesti naučio od šogorice još prije 80 godina. Navodi kako je vještinu stekao pletući malene opravice za svog nećaka.
Osim pulovera za potrebite pingvine, Alfred danas plete šalove za svoje prijatelje, ali i kapice za prerano rođene bebe.