Počele besplatne radionice za umirovljenike u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“

Tijekom prvog tjedna prosinca 2020. godine održano je 6 besplatnih radionica za umirovljenike s područja Splita, Kaštela i Solina. 

 U Kaštelima su tako održane 4 aktivnosti– čitaonica, program socijalizacije/druženja umirovljenika te predavanje i savjetovanje patronažne sestre o zaštiti i očuvanju zdravlja.

U Solinu je održana aktivnost socijalizacije, dok je u Splitu održana kreativna radionica gdje su umirovljenici imali prilike izrađivati božićne čestitke.  

Unatoč lošem vremenu, uspjeli smo razveseliti naše umirovljenike te pozivamo sve one koji se nisu do sada uključili da se uključe!  

Prilikom organizacije radionica vodimo računa o mjerama sprečavanja širenja COVID-19 pa vas molimo da sudjelovanje prijavite lokalnim koordinatorima u udrugama partnerima- Sveti Jeronim za Kaštela, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga Vita plus za Podstranu te Udruzi MI- Split. 

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika s područja Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Aktivnosti su besplatne, a za više informacija pratite seniori.hr  

Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

 

ESF