MI - Centar za pomoć u kući je ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih i drugih osoba u svom domu.

Image

Usluge obavljaju iskusne i povjerljive osobe, što garantira Udruga "MI" - Split,  osnivač MI - Centra, koja je stekla povjerenje starijih građana Splita, kroz svoj rad od 1998. godine.

MI - Centar za pomoć u kući pruža usluge starijim i drugim osobama kojima treba neki vid pomoći:

  • pomoć u kući
  • obavljanje nabavke za domaćinstvo
  • dostava kuhanog ručka
  • druženje  i savjetovanje u klupskom prostoru

Usluge se mogu kombinirati prema potrebama korisnika

 

Ustanova MI – Centar za pomoć u kući je ustanova čiji je osnivač Udruga "MI" - Split, koja program za starije osobe kontinuirano provodi od 1998. godine.

Radi specijalizacije, proširenja usluga i povećanja broja korisnika, kao reakciju na njihove zahtjeve, Udruga "MI" - Split je osnovala neprofitnu ustanovu za neposrednu pomoć u kući. Udruga u ulozi osnivača prati djelatnost ustanove.

Udruga "MI" počela je tijekom 1998. godine realizirati obuhvatan program s namjerom poboljšanja kvalitete življenja starijih stanovnika grada kroz klupske aktivnosti, edukacijske aktivnosti, savjetovanje, volonterske kućne posjete i senzibiliziranje zajednice za pitanja starijih osoba.

Kroz različite aktivnosti promovirana je potreba da se promijeni društvena svijest i omogući dostojanstveno starenje. Oko 800 sudionika bilo je uključeno u raznolike aktivnosti organizirane tijekom 1998. godine.

U 1999. godini proglašenoj Međunarodnom godinom starijih osoba uključeno je oko 1600, a u 2000., 2001., 2002, 2003. i 2004. godini oko 1900 osoba kroz redovite aktivnosti, te šire građanstvo kroz promotivne aktivnosti. Nakon više godina rada očekivanja korisnika stalno rastu, jer su potrebe znatno veće od dostupnih usluga.

Ustanova preuzima i razvija aktivnosti neposredne pomoći starijim i nemoćnim osobama od osnivača. U osiguravanju prehrane, pružima se suradnički odnos Centrom za pružanje usluga u zajednici Split, kao i nadležnim odjelom Grada Splita. Iskusni djelatnici iz udruge prelaze u ustanovu (socijalna radnica i voditeljica projekta), što osigurava iskustvo, kvalitetu i brži razvojni put. Povjerenje korisnika i ugled u zajednici time je preneseno na novoosnovanu ustanovu. Poslovne procedure, oprema i vozila također su osigurani za ustanovu.

Osnivač koji prati djelatnost ustanove putem Upravnog odbora je dodatna garancija kvalitete, jer je u svom neposrednom radu sa starijima od 1998, godine postigla visoku razinu kvalitete rada, a u provođenju drugih projekta zaslužila povjerenje donatora, korisnika i zajednice