U tijeku su prijave na besplatne edukacije za “Domaćina” u kulturnim institucijama za umirovljenike Splita u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“

 Edukacija za „Domaćine u kulturnim institucijama“ s ciljem stjecanja novih vještina, usmjerene su umirovljenicima koji žele saznati

kako prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu svojeg kraja. Zbog epidemioloških uvjeta edukacija će se odvijati i putem besplatne on line platforme MS Teams.

 

Edukacija je podijeljena na dva modula:

1. modul počinje 16.4.,19.4.,20.4. 2021. u 9 do 14 sati

2. modul počinje 27.4.,29.4.,30.4.2021. od 9 do 14 sati.

Sve edukativne aktivnosti se odvijaju u suradnji s Visokom školom Aspira i u prostorijama Aspire, ulica Domovinskog rata 65 u Splitu, dok se dio praktične edukacije izvodi u centru Splita te Arheološkom muzeju Split.

Stručnjaci arheolozi, turistički vodič, povjesničari umjetnosti, komunikolog te kustos iz Splita, Solina i Kaštela angažirani za provedbu modularne edukacije u trajanju od 30 sati, 6 dana po 5 sati. Predviđeno je sudjelovanje do 15 umirovljenika s područja Splita, koji će po završetku edukacije dobiti i Potvrdu o sudjelovanju.

Za jednog umirovljenika će se tijekom ljetnih mjeseci (6, 7 i 8 mjesec) osigurati radno mjesto na 4 sata dnevno u sklopu lokaliteta gdje su završili edukaciju!

Riječ je o inovativnoj dopuni kulturnih sadržaja u sklopu Arheološkog muzeja Split. Umirovljenici će unaprijediti komunikacijske vještine i naučiti prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu, uključujući anegdote i priče svoga kraja. Za sudjelovanje je potrebna motivacija i želja da naučite nešto novo i korisno!

 

Sve detalje kao i način prijave za sudjelovanje i korištenje on line alata možete dobiti od koordinatorice Lee Milošić u Udruzi MI- Split 021/329-130 ili putem e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Više o aktivnostima saznajte na www.seniori.hr.

 

Projekt „ Aktivna i kvalitetna starost“ započeo je u lipnju 2020. i provodit će se do lipnja 2022. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb.

Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

 

ESF