Izložba "Volim baku i djeda"

Izložba radova „Volim baku i djeda“ koja se provodi u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“, održati će se u prostorijama Centra „Zlatno doba“ – Udruge „MI“ – Split (Branimirova obala 1).

Cilj je senzibilizirati javnost o važnosti međugeneracijske suradnje djece i starijih osoba. Takav odnos djeci omogućava međugeneracijsko učenje, prijenos tradicijskih vrijednosti i moralnih načela. Djedovi i bake unucima predstavljaju značajne izvore obiteljske povijesti, tradicije i baštine, a uključenost u život baka i djedova, kod djece doprinosi razvijanju pozitivnih stavova prema starijoj populaciji.

Biti će predstavljeni likovni i literarni radovi učenika (od prvog do četvrtog razreda) sljedećih splitskih osnovnih škola: OŠ Pojišan, OŠ Dobri, OŠ Pujanki, OŠ Lučac, OŠ Trstenik, OŠ Mertojak.

Izložba ostaje otvorena 15 dana, do 28.02.2022. te će se u skladu s epidemiološkim mjerama osigurati otvaranje i dolazak posjetitelja. Pozivamo sve zainteresirane da dođu i razgledaju što su to pripremili naši učenici!

Osoba za kontakt Lea Milošić, suradnica u projektu 095/372-79 58

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF