Javna manifestacija za umirovljenike - Kučine

Pozivamo Vas na javnu manifestaciju promocije aktivnog i zdravog vježbanja pod vodstvom fizioterapeuta te pokazne vježbe na spravama postavljenim na javnoj površini u Kučinama (kod dječjeg i nogometnog igrališta na lokaciji Podine). Početak manifestacije predviđen je u 10:30 i trajati će to 12:00 sati.

Kroz projekt „Aktivna i kvalitetna starost“ u suradnji Gradskog društva Crvenog križa Solin i Grada Solina nabavljene su i postavljene 4 fitness sprave za vježbanje na otvorenom prilagođene starijoj dobnoj skupini.

Riječ je o akciji kojom želimo ukazati na važnost bavljenja rekreacijom u trećoj dobi i pokazati našim umirovljenicima vježbe koje sami mogu izvoditi na postavljenim spravama na javnim površinama. Postavljene sprave trajno ostaju na korištenje zajednici, a naša želja je da ova manifestacija bude početak promjene dosadašnjeg shvaćanja mirovine i okretanje aktivnijem i zdravijem načinu provođenja slobodnog vremena, posebno u mirovini. Pod geslom Mirovina nije za mirovanje pozivamo sve umirovljenike da se odazovu akciji i pridruže nam se pridzužite i ovu subotu!

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF