Sačuvajmo znanje naših starih

U programu Međugeneracijske suradnje pod nazivom Sačuvajmo znanje naših starih snimljena su 4 video zapisa s ciljem razmjene znanja mladih i starijih osoba.

Dvije škole OŠ Vjekoslav Parać i OŠ Skalice, nastavnice Anita Ljuba, Meri Stipanović, Jelena Žunić i Ivona Bašić s učenicima 3 i 4 razreda su tijekom prošla četiri mjeseca istraživala teme, sugovornike te pripremale učenike za tematske aktivnosti.

Učenici su odabrali 3 teme: igre naših starih, narječja i izviđač. Nakon što su učenici prema interesima definirali teme, pronašli sugovornike i osmislili koncept intervju uz pomoć novinara i snimatelja napravljena su 4 video materijala.

Sudjelovali umirovljenici: Neda Boban i Ivan Buzov u "Igre naših starih", Sonja Vukasović- "Baka pričalica" i Albino Nikolanci u "Djed izviđač".

U nastavku donosimo video materijal:

1. Baka pričalica

2. Djed izviđač

3. Igre naših starih 1

4. Igre naših starih 2

Video material je napravljen u suradnji s novinarom suradnikom Makom Jovanovićem i Udrugom COMBO za snimanje i montažu uz Luku Donadinija (voditelja programske ativivnosti) te služi za promotivne svrhe projektnih rezultata Aktivna i kvalitetna starost.

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima cilj povećanje kvalitete živote umirovljenika. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

ESF