Održano predavanje "Savjetovanje i terapija u procesu žalovanja"

U srijedu, 08. lipnja 2016., u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge "MI" - Split, održano je predavanje na temu "Savjetovanje i terapija u procesu žalovanja". Predavanje je dio ciklusa predavanja koji se održava u organizaciji Udruge "MI" - Split u suradnji s Udrugom za palijativnu skrb Split.

Foto: seniori.hr

Predavanje je održala Dina-Linda Veronika, voditeljica savjetovališta Udruge za palijativnu skrb Split. Sudionicima je prezentirala proces žalovanja i faze kroz koje prolazimo u tom procesu. Naglasila je važnost podrške i prorađivanja žalovanja kako bismo što bezbolnije i zdravije nastavili život. 

Ciklus predavanja održava se u sklopu projekta "Prihvaćanje gubitka i proces žalovanja", kojem je cilj podizanje kvalitete života bolesnika suočenih s neizlječivim bolestima, kao i obiteljima oboljelih kroz različite psihosocijalne tretmane te razvijanje palijativne medicine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Projekt financira Ministarstvo zdravlja, a provode ga u partnerstvu Udruga za palijativnu skrb Split i Udruga Domine Split.