Održano predavanje "Protiv stresa"

U srijedu, 29. lipnja 2016., u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge "MI" - Split, održano je predavanje "Protiv stresa", posljednje u ciklusu predavanja u sklopu projekta "Prihvaćanje gubitka i proces žalovanja". 

Foto: seniori.hr

Predavanje, koje je održala Dina Linda Veronika, voditeljica Savjetovališta Udruge za palijativnu skrb Split, fokusiralo se na objašnjavanje uzroka stresa i tehnike za nošenje s istim. Stres je gotovo nemoguće eliminirati iz života, no moguće je shvatiti ga kao izazov, odnosno određene stresne situacije koje nas pogađaju shvatiti kao pozitivnu motivaciju i na taj način se riješiti barem dijela negativnih posljedica koje on stres ima na naše tijelo i dušu, navodi Veronika.

Posjetitelji su prilično otvoreno prihvatili savjete predavačice te su se na kraju predavanja svi zajedno opuštali koristeći provjerene tehnike meditacije. 

Projekt "Prihvaćanje gubitka i proces žalovanja" financiran je od strane Ministarstva zdravlja, a provode ga Udruga za palijativnu skrb Split i Udruga Domine Split.