Proslava Međunarodnog dana starijih osoba

U utorak, 2. listopada 2018., u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge „MI“ – Split, održana je proslava Međunarodnog dana starijih osoba.

Foto: Udruga "MI" - Split

U sklopu događanja, članovi programa socijalizacije Udruge „MI“ – Split uživali su u crnom rižotu koji su pripremili kuhari iz Udruge Šefova kuhinja europskih i mediteranskih regija.

Standardno, proslavu su prisutni uljepšali dalmatinskom pjesmom, pokazujući kako i treća životna dob može biti vedra, vesela i razigrana. Unatoč svim izazovima s kojima se osobe treće životne dobi svakodnevno susreću, naši umirovljenici ne dopuštaju da im klone duh, a centar Zlatno doba nudi im utočište od problema i prostor u kojem su uvijek dobrodošli i u kojem uvijek imaju nekoga za razgovor, savjet i dobru pjesmu.

Ove godine, Udruga "MI" - Split obilježava 20 godina provođenja programa socijalizacije za starije osobe. Program je tijekom godina podržan od strane različitih donatora, a u njega se uključio veliki broj zaposlenika, suradnika i volontera, zahvaljujući čemu starije osobe na području grada Splita imaju dostupno jedinstveno mjesto za druženje. Sami korisnici programa redovito ističu važnost ovakve usluge, koja im nudi prostor za učenje, vježbu, druženje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Kvaliteta programa socijalizacije koji Udruga "MI" - Split provodi prepoznata je ne samo od strane korisnika i njihovih obitelji, već i drugih organizacija koje rade sa starijim osobama diljem Hrvatske, što nam omogućava širenje primjera dobre prakse, povezivanje organizacija i kontinuirano učenje.