Otvorenje izložbe "Triba imat žicu" 8.7.2022.

U Centru Zlatno doba, na splitskoj adresi Branimirova obala 1, u četvrtak 8.7.2022. u 20 sati otvorit će se neuobičajena izložba naziva 'Triba imat žicu'. Autor je Pero Mileta, diplomirani inženjer elektrotehnike u mirovini. Ovo je njegova prva izložba. Izložba će biti otvorena do 17. kolovoza. Moći će se razgledati svake večeri od 20 do 22 sata.


Autor o svom radu i izložbi kaže sljedeće:

'Imao sam želju i ostvarila se! A želja je bila pokazati vam svoje radove koji su nastali u zadnje dvije godine, u 'nezgodnom' vremenu gdje smo se doslovno udaljavali od obitelji, od prijatelja, od dragih ljudi. Kao nemiran duh, pronalazio sam rješenja za zabavu, za rad, za stvaranje... Nije bilo ljudi u našim prisilnim osamama, ali je uvijek bilo glazbe uz koju sam pjevušio ili zviždao onako, iz gušta. I bilo mi je lijepo.

A bila je lijepa i prva ruža nastala od neprekinute bakrene žice. I onda je krenulo. Sve što se gibalo na praznim ulicama je dobivalo svoj žičani bakreni oblik. Pa su se na mom radnom stolu susreli golub s Matejuške, pa biciklist koji je svakodnevno jurio Istarskom ulicom, pa psi koji su svoje gazde izvodili u šetnju, pa mačke koje nisu marile za lockdown, pa konji iz dokumentarnih filmova... I glazba je dobila svoje oblike od neprekinute bakrene žice. I onaj kapučino kojeg nismo imali gdje popiti jer kafići nisu radili.

Radovi su se gomilali i čekali da nešto s njim učinim. Ali što?

'Šteta je da ovo ne pokažeš ljudima!', rekao je moj dragi prijatelj kojeg cijenim kao vrsnog umjetnika.

Pa evo! Pokazujem!

Neka sada žica za mene govori.'

 

izložba je otvorena u sklopu projekta "Zlatno doba" koji Udruga "MI" - Split provodi uz financijsku podršku Grada Splita.