Pokloni za seniore

Što pokloniti nekom tko iza sebe ima godine životnog iskustva i vjerojatno je dobio mnoštvo poklona za razne prigode? U nastavku vam donosimo nekoliko prijedloga.

Foto: pixabay.com


Ponekad je teško izabrati odgovarajući poklon. Generalno, većinom prilikom odabira poklona biramo jeftinije potrošačke varijante, kao i poklone za koje smo sigurni da će se svidjeti osobi kojoj ga poklanjamo. Također, trebalo bi uzeti u obzir i faktor korisnosti.
No, kreativci mogu iskoristiti svoju maštu i sami izraditi poklon te tako razveseliti dragu osobu i pritom joj pokloniti nešto za dugotrajno lijepu uspomenu. Samostalna izrada okvira za slike, podloška za miš ili nekakav dekupaž maštoviti su pokloni koji će obradovati osobu kojoj se poklanjaju jer su takvi pokloni znak da ste se zaista potrudili oko njih.
Starije osobe su tijekom života zasigurno razvile hobije u kojima uživaju. Tako im možete pokloniti pribor za hobije koji im može poslužiti. Bilo da je riječ o heklanju, ribolovu ili kuhanju, uvijek postoji barem jedan pribor koji nemaju u svojoj kolekciji, a koji će im dobro doći. Kućni ljubimac je također opcija za poklon, no prije nego li nekome poklonite kućnog ljubimca morate biti sigurni da osoba zaista to želi i da ima uvjete za to.
Osobe koje uživaju u kazalištu ili imaju časopis koji redovito kupuju možete iznenaditi godišnjom ili polugodišnjom pretplatom. Seniorima kojima je dosta rutine, a u prilici ste financijski im to omogućiti, možete uplatiti večeru u restoranu ili čak putovanje. Društvene igre su također dobar poklon uz koji se mogu opustiti sa svojim društvom, a ujedno se zabaviti i, ovisno o društvenoj igri, obnoviti svoje znanje.
Također, tu su i oni standardni pokloni za sve prigode. Nepogrešiv su izbor knjiga omiljenog pisca, cd omiljene grupe ili dvd, kao i neki komad nakita, sat ili parfem. Nadalje, neki odjevni predmet poput pulovera, pidžame, košulje, kape, marame/šala ili papuča, veoma je koristan poklon, iako nije nimalo maštovit.
Na kraju ipak sve se svede na zadovoljstvo koje vidite na licu osobe koju darivate i koja cijeni to što ste je se sjetili.


Autor: www.seniori.hr