Online platforma za "najam" umirovljenika

Umirovljenik ste, imate dovoljno znanja i vještina, previše slobodnog vremena, a premalo novca? Pazite se, takvi kao vi su idealni kandidati za rentanje!

Foto: pixabay.com

Inovativni Švicarci došli su na ludu ideju i pokrenuli internetski portal RentARentner ili Unajmi penzića, na kojem se, kako i samo ime govori, može unajmiti penzionerska usluga. „Umirovljenici su bogati dugogodišnjim iskustvom i vještinama pa zašto to ne iskoristiti. Veliki broj umirovljenika želi biti aktivan, susretati druge ljude i otvarati svoj život novim spoznajama i iskustvima koja ih održavaju vitalnima. Osim toga svakome dobro dođe dodatak na mirovinu“ – objašnjavaju svoju ideju.

Poslovi koji se traže

Na ovoj online platformi umirovljenici mogu oglasiti svoju uslugu ili pronaći onu koja njima treba. A to može biti bilo što: čuvanje kućnog ljubimca, djece, vrtlarenje, montiranje namještaja, obračun porezne prijave, popravci, peglanje, poduke iz stranog jezika ili glazbe, pričanje priča djeci, čuvanje kuće i zalijevanje cvijeća i sl.

S druge strane tvrtke i pojedinci također mogu ostavljati oglase u kojima traže umirovljenika za određeni posao. Oglas putem kojega se traži umirovljenik koji bi nekoliko noći čuvao šator tijekom jedne fešte u travnju jedan je od primjera.

Najnoviji hit je „posvajanje“ umirovljenika. Naime, ljudi dobivaju djecu u sve kasnijoj dobi tako da mnogi unuci nikada ne upoznaju svoje bake i djedove. Odlasci u zoološki, pravljenje kolača ili jednostavno zajedničko otkrivanje svijeta prilika je u kojoj djeca mogu upoznati mudrost kakva je svojstvena samo starosti, a „posvojeni“ baka i djed dobivaju novo životno osvježenje.

Kako funkcionira Renta Penzić?

Platforma funkcionira vrlo jednostavno. Umirovljenici mogu besplatno oglasiti svoje usluge (najviše u tri kategorije) i onda ih osoba kojoj treba njihova usluga kontaktira. Ako se žele predstaviti kratkim profilom, zanimanjem, fotografijom te objaviti usluge u 10 kategorija za to trebaju platiti 5 franaka (30 kn) mjesečno. Portal je samo posrednik, a način plaćanja i cijene usluga dogovaraju osobe koje sklapaju suradnju.

Izvor: penzic.eu