Čudan poziv u pomoć

Clarence Blackmon, 81-godišnji ratni veteran iz Sjeverne Karoline pozvao je telefon službe za hitne situacije, ne zbog ozljede – nego zbog gladi.

Foto: Abdrej Mardešić

Clarence Blackmon vratio se u svoj stan u Fayetevilleu nakon što je proveo mjesece na liječenju u borbi protiv raka. Kad je stigao kući vidio je da mu je frižider prazan. Nema obitelji u blizini ni načina za doći do trgovine. Tako je neobično, ali očajnički napravio poziv.
„Jedva se mogu kretati bez da se oslonim o stolicu. Sve što trebam je da mi netko ode do trgovine i donese namirnicu jer moram jesti nešto. Štogod možete učiniti da mi pomognete. Ne mogu učiniti ništa. Nigdje ne mogu otići.“
Za nekoliko trenutaka dispečer Marilyn Hinson zapisala je što mu je potrebno: glava kupusa, dvije banane, konzerva repe i konzerva mahuna, sok od rajčica, tri limenke Pepsi, prerađenu šunku i kokice. Rekao joj je da će joj vratiti novac za to. Hinson mu je, zajedno s Fayettevilleskim policajcima, dostavila namirnice kući. Još je izjavila da mu je napravila par sendviča. „Bio je gladan. I ja sam bila gladna. Puno ljudi to ne može reći, ali ja mogu i borila bih se za svakog tko je gladan.“.
Blackmon je rekao za Huffington Post da boluje od raka prostate. „Nestvarno je kako jedna stvar može biti toliko devastirajuća. Ponekad samo kleknem i molim. Doktor mi je dao još šest mjeseci. Ali on ne zna, a ne znam ni ja. Samo Bog zna i samo Njemu zahvaljujem što sam još ovdje.“.
Ubrzo će Blackmoon dobiti kućnu njegu i zahvalan je što mu Marilyn pomogla.

Autor: www.seniori.hr