Filmska preporuka: Mladi u srcu (2007)

"Mladi u srcu" (Young@Heart) dokumentarac je o zboru starijih osoba iz Massachussetsa koji obrađuju za njihovu dob pomalo neočekivane pjesme Jimija Hendrixa, Coldplaya, Sonic Youtha i sličnih glazbenika. Film su režirali Stephen Walker i Sally George, uz pomoć voditelja zbora Boba Cilmana.

Foto: pixabay

U Northamptonu u američkoj državi Massachusetts grupa starijih građana odbija prihvatiti umirovljenje i starenje sjedeći. Oni pjevaju rock pjesme s takvim entuzijazmom i elanom da su im čak i zatvorenici tijekom njihovog nastupa u zatvoru oduševljeno pljeskali. 

 

Popis pjesama koje izvode veoma je šarolik pa tako izvode punk pjesme od Ramonesa ("I Wanna Be Sedated") do r'n'b uspješnice Jamesa Browna ("I Feel Good"). Usput upoznajemo neke članove zbora i njihove motive za pjevanje. Nažalost, dvoje zboraša tijekom snimanja dokumentarca umire, no show ide i dalje. Kraj filma vjerojatno ćete dočekati na nogama, pjevajući i plješćući, ali i uz pokoju suzu. 

Grupa "Young@Heart" zaslužuje svaku pohvalu. Ipak, ovo su ljudi u svojim takozvanim "zlatnim godinama" koji ulažu sve svoje napore u hobi u kojem istinski uživaju. Film toplo preporučujemo osobama svih dobi jer prenosi iznimno pozitivnu poruku o snazi volje i aktivnom životu u poznijoj dobi.