97-godišnja bakica dobila diplomu srednje škole

Margaret Thome Bekema iz SAD-a prije više od 80 godina pohađala je srednju školu Grand Rapids Catholic Central, no, tijekom 1932. godine se ispisala nakon što je njezinoj majci dijagnosticiran rak.

Margaret nikad nije završila srednju školu niti imala prilike biti na maturi jer je nakon majčine smrti postala ona koja vodi brigu o kući te mlađoj braći i sestrama. No, 29. listopada administracija njezine srednje škole odlučila je ispraviti tu nepravdu te Bekemi dati počasnu diplomu, a prilikom dobivanja diplome nije se mogla suzdržati od emocija te je počela plakati. “Hvala vam, hvala vam iz dubine srca”, rekla je kroz suze. Kasnije je medijima ispričala kako joj je uvijek bilo žao što nije završila školu u kojoj je bila odlična učenica te je imala puno prijatelja.

“Bilo je teško napustiti školu i brinuti se za obitelj, nedostajali su mi prijatelji”, komentirala je. Iako nikad nije završila srednju školu, uvijek je rado čitala, učila, a s vremenom je postala i učiteljica predškolcima. Kad su u školskoj administraciji čuli Bekeminu priču od njezinog rođaka, znali su da moraju ispraviti tu nepravdu te osobi koja se žrtvovala za obitelj, a kasnije postala izvrsna odgajateljica, daju zasluženu diplomu. “Njezin život bio je pun žrtve i službe za druge. Inspirirala nas je svojim primjerom jer njezini životni izbori predstavljaju sve one društvene i ljudske vrijednosti koje želimo prenijeti na našu djecu”, komentirao je ravnatelj škole, Greg Deja.

 

Izvor: www.telegram.hr