Božićni koncert udruge Srce uveselio prepuni teatar

Rasprodani zajednički koncert pod nazivom "Ča smo na ovom svitu" u splitskom HNK uistinu je ispunio očekivanja posjetitelja. Članovi udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce su s mandolinskim orkestrom Sanctus Domnio izveli dvadeset pjesama pred prepunim gledalištem.

Mladi ljudi s različitim vrstama invaliditeta, od cerebralne paralize do autizma, preuzeli su tako pjevačke uloge, dok je za glazbenu pratnju bio zadužen najbolji europski mandolinski orkestar pod vodstvom dirigenta Vladimira Lukasa.

Voditeljsku ulogu preuzeo je štićenik udruge Srce Mario Kero, koji je, kako je i sam ustvrdio, te večeri bio voditelj, glumac i pjevač.

Glazbeni voditelj udruge, Mario Bavčević pokazao je ovim programom da je ideja o ovakvoj suradnji sa Sanctus Domniem, na čelu s voditeljem Pavlom Sviličićem, uistinu bila pun pogodak. Teško je procijeniti tko je na kraju priče više uživao – publika ili izvođači.

Podsjetimo, ovim okupljanjem je na najljepši i najpozitivniji mogući način obilježeno 20 godina djelovanja udruge Srce, 25. godišnjica splitskog mandolinskog orkestra, ali i Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Štićenici udruge su pred publikom osim najavljenih "O jednoj mladosti" Josipe Lisac i "Sve će to, o, mila moja" Bijelog dugmeta, izveli i svoje ostale omiljene glazbene brojeve. Na repertoaru su se tako našli "Prsti zapleteni" klape Rišpet i Jelene Rozge, "Samo simpatija" Meri Cetinić, "Ne diraj moju ljubav" klape Šufit, te naravno "Ča smo na ovom svitu" Tome Bebića. Svaka izvedba popraćena je i pjevanjem publike, te snažnim aplauzom, a sami kraj koncerta i ovacijama.

- Ča smo na ovom svitu? Ja mislim da smo zvijezde – zaključio je Kero, s čime su se svi složili.

Izvođačima je na pozornici "društvo pravilo" i plavo stablo umjetnika Vaska Lipovca, ujedno autora koncertnog plakata. Iako je ova skulptura uklonjena sa svog mjesta na početku Vukovarske ulice, opet je zasjala u vedroj atmosferi ovog koncerta.

Izvor:slobodnadalmacija.hr