Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

U organizaciji Udruge "MI" - Split u petak, 29.9.2017. s početkom u 10 sati na vrhu Marmontove ulice, održat će se proslava Međunarodnog dana starijih osoba akcijom "Da zrele godine budu zlatne godine". 

U sklopu događanja, djelatnici i članovi Centra Zlatno doba Udruge „MI“ – Split sugrađanima će tradicionalno dijeliti promotivne materijale. Članovi centra "Zlatno doba" starije dobi akciju će uljepšati pjesmom i druženjem, na koje su svi pozvani.

Međunarodni dan starijih osoba od 1990. godine obilježava se 1.10. s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o izazovima i problemima s kojima se stariji ljudi svakodnevno susreću. Obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba naglašava se potreba da se starijim osobama smanji osjećaj da su marginalizirane, izolirane i zaboravljene te da se potakne donošenje mjera protiv njihova zapostavljanja, siromaštva i zanemarivanja. Ovaj dan je prigoda da se glasnije progovori o pravima ljudi, koji čine sve veći postotak stanovništva, a čiji su socijalni položaj i životne prilike, često vrlo teški.