Isplata božićnica za umirovljenike u gradu Solinu

U solinskoj vijećnici počela je dodjela božićnica u obliku bonova za umirovljenike i socijalno ugrožene obitelji koje imaju prijavljeno prebivalište na području grada Solina.

Pravo na jednokratnu potporu od 300 kuna mogu ostvariti umirovljenici čija mjesečno osnovno primanje iznosi do 1000 kuna, a bon od 200 kuna dobit će građani čija se osnovna mirovina kreće od 1000 do 2000 kuna. Božićnicu neće moći dobiti "penzići" koji imaju inozemna primanja ili uz hrvatsku mirovinu primaju i stranu.

Bon od 200 kuna dodijelit će se korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu, tuđe pomoći i njege, te osobne invalidnine iz solinske ispostave Centra za socijalnu skrb, a isti iznos dobit će i građani stariji od 60 godina koji ne ostvaruju niti su ikada primali plaću ili mirovinu. Božićnica od 300 kuna dodijelit će se i bračnim parovima ako su oboje nezaposleni i prijavljena na Hrvatski zavod za zapošljavanje, a isti iznos mogu ostvariti i nezaposleni samohrani roditelji.

Bonovi će se dijeliti do 21. prosinca, radnim danom od 8 do 14 sati, a utorkom od 12 do 18 sati u prizemlju solinske vijećnice.

Izvor: Slobodna Dalmacija